Start Haberler Çevre Haberleri Yüz yıllık ağaçları kesip tesis yapacaklar; ‘Kar hırsına dur diyelim’-VİDEO

Yüz yıllık ağaçları kesip tesis yapacaklar; ‘Kar hırsına dur diyelim’-VİDEO

0
Yüz yıllık ağaçları kesip tesis yapacaklar; ‘Kar hırsına dur diyelim’-VİDEO

Mersin Mezitli’de bulunan 100. Yıl Tabiat Parkı özelleştirilip, içinde bulunan ormanlık alan yok ediliyor. Buna karşı, alanda açıklamada bulunan Yenişehir Belediye Meclis üyesi ve çevre aktivisti Abdurrahman Yıldız, “Bu kentte, toplum yağmadan bıkmış durumda. Artık bu tür kıyımları durdurma zamandır” dedi.

Mersin Mezitli, 100. yıl plaj alanında bulunan ağaçlar kesilerek tesis yapılmaya çalışılıyor.

Mezitli’de bulunan 100. Yıl Tabiat Parkı ve Deniz Kaplumbağaları Yumurtalama ve Koruma Alanıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resen onaylanan 1/5000 Nazım Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı itirazlara karşın yürütülüyor.

Yönetmeliklerle belirlenen deniz kaplumbağalarının yuvalama ve kumsalı koruma bölgesi olan 65 metre mesafe içerisinde, 1/5000 Nazım Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planında piknik ve eğlence alanı olarak işaretlenmesine karşın bakanlık onayıyla ağaç kıyımı yapılmaya devam ediliyor.

Konuya dair PİRHA’ya konuşan Yenişehir Belediye Meclis üyesi ve çevre aktivisti Abdurrahman Yıldız, Mersin halkının on yıllardır kullandığı alanın ticarileştirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“BU KENTTE, TOPLUM DA YAĞMADAN BIKMIŞ DURUMDA”

Yıldız, alanda ağaç katliamının başlatıldığını ifade ederek, “Onlarca apükülatüs ağacı kesilmiş durumda. Alan Orman Müdürlüğü’nden kiralanarak bir taraftan ağaçsızlaştırılırken, diğer taraftan özelleştirilmek isteniyor. Bu kentte, toplum da yağmadan bıkmış durumda. Artık bu tür kıyımları durdurma zamandır” dedi.

“HEP BERABER BU TALANI DURDURALIM”

Bir grubun çıkarları için yüzbinlerce insanın 100. Yıl Tabiat Parkı’ndan faydalanamayacak hale geleceğinin altını çizen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşları yüz yılı bulan ağaçlar kimsenin olmadığı saatlerde kesiliyor ve var olanlar da yakın zamanda kesilebilir. Bu ağaçlar küçük kar hırsından kaynaklı yok olacak. Aynı zamanda bir zaman sonra yurttaşlar paraları olmadığı için bu alandan yararlanamayacak. Yaşam alanlarımız birbiri ardına yok edilmeye çalışılıyor ve kesilen ağaçlar sonucunda iklim krizleri yaşanıyor. Kar hırsına ormanlarımızı, yaşam alanlarımızı feda etmeyelim. Hep beraber bu talanı durduralım.”

Diren KESER/MERSİN

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.