Start Duyurular Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Basın Açıklaması

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Basın Açıklaması

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın Bitlis gezisi esnasında “Tarihi mirasına sahip çıkamayanlar, tarihlerini bilmeyen, öğrenmeyenler, öğretmeyenler asla gelecek inşa edemezler, geleceği tasarlayamazlar“ sözlerini değerlendiren Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi bu Hasankeyf için de geçerli mi? diye sordu.“Bu sorunun yanıtı ise Başbakan’ın Batman’a yapacağı gezide saklıdır“ denildi.

BAŞBAKANIN SÖZLERİ HASANKEYF İÇİNDE GEÇERLİ Mİ?

Başbakan Erdoğan’nin Bitlis’te ki tarihi eserleri koruma anlayışı ile Hasankeyf’teki tarihi eserlerin koruması anlayışı arasında tam bir çelişki yaşandığına dikkat çeken Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi sekretaryası: “Sayın Başbakan 12 binyıllık Hasankeyf’in sulara gömülmesi için Ilısu barajını yapan firmalara talimat verip “4 seneye kadar bitirin bu barajı” diyor. Kültür mirasına bu kadar değer verdiğini iddia eden başbakan Ilısu Barajının Antik Hasankeyf Kenti’nin kültürel miras açısından paha biçilmez olduğundan bihaber mi? Dünyanın dört bir yanında Hasankeyf için yükselen çığlıkları duymazdan gelip farklı bir yerde tarihi miras için nutuk çekmesi biraz komik olmuyor mu? Sayın başbakanın Bitlis’te ki tarihi eserleri sahiplenmesi ve toplumda kültürel miras bilincinin geliştirilmesi için yaptığı çağrıları elbette anlamlı ve yerindedir. Ancak Bitlis’te kültür mirası savunucusu kesilirken Hasankeyf’teki kıyımı görmezden gelmesi düşündürücüdür.

Başbakan’ın bu güne kadar iki kez Hasankeyf’i sular altına bırakacak olan Ilısu baraj bölgesine gittiğine dikkat çeken Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi: “Sn Erdoğan’ın Hasankeyf’e hiç uğramaması ciddi anlamda bir eksikliktir. Bu güne kadar Hasankeyf’i görmeyen Sayın Başbakan’ı 22 Ocak 2011 tarihinde Batman’a yapacağı ziyareti esnasında ılısu barajı tehdidi altındaki Antik kenti yerinde görmeye ve Bitlis’te ki tarihi mirasla ilgili sahip çıkama bilincini burada da sergilemesini istiyoruz. Sayın başbakanın Hasankeyf ile ilgili hep masa başında bilgi alması akıllara: ”Sayın Başbakan Hasankeyf ile yüzleşmekten çekiniyor mu? sorusunu getiriyor. Bu sorunun yanıtı ise Başbakan’ın Batman’a yapacağı gezide saklıdır“ denildi.

 

22.12.2010

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi

www.hasankeyfgirisimi.com

hasankeyfgirisimi@gmail.com

Tel: 0488-2125053

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.