Start Haberler Çevre Haberleri ulukışla eylemi 2009.09.16

ulukışla eylemi 2009.09.16

0

Ulukışla Köyleri Ayakta

ulukışla eylemiAltın işletmesi kurulması için ihaleye çıkarılan arsanın satışını durdurmak için Hasangazi,Porsuk,Maden köyleri ile canlı yaşmdan yana olan insanlar ayaktaydı.

Sabahın erken satlerinde ihalenin yapılacağı Niğde il Genel meclisi önüne gelen köylüler yoğun tepkilerini ihale saatine kadar gösterdiler. Polis barikatı ile durdurulan insanlar bina girişine yaklştırılmadı bu arda alana giren bir Panzer gösericiler ce tepki ile karsılandı sinirler gerildi, tepkiler üzerine panzer alanı terk etti.

İhale saati uzayınca polis bariktını aşmak isteyen gençlere polis mudahele etti.polis gaz ve jop kullanılarak dağıtmaya çalıştı. Bu arda Maden Köyü Muhtarı ile 6 köylü gazdan etkilendiler Acil servise kaldırılarak tedevileri yapıldı.

İhale yapıldı ve kimlein aldığını konusunda bilgi gelmedi. Niğde valisi ile görüşen heyet ,valinin ihaleyi 15 gün içerisinde il genel meclisine geri gönderme yetkisi olduğunu valinin, bana düşünme firstı verin dediğini aktarmaları üzerine basın açıklamsı yapmak üzere Kent meydanına giderek basın açıklamalrını gerçekleştirdiler. Eyleme Çevre ve Köy Dernekleri, Platformlar, Sendikalar, Siyasi partilerde destek verdi

Eylemden sonra ulukışlaya uğurladığımız arkadaşlar. Aldığımız habere göre Hasagazi Köyü önüden geçen E5 karayolunu yaklaşık1 saat kapatarak eylemlerini sürdürmüşler ve jandarmanın mudahelesi ile eylem son ermiştir.

Abidin Özkaymak

Niğde Çevre Eğtim Kültür Derneği

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.