Çöçelli’deki BES mühürlendi

Çöçelli köyünde yapılan BES ruhsatsız olması nedeniyle mühürendi.

0
135

 

 

Çöçelli köyünde yapılan BES ruhsatsız olması nedeniyle mühürendi.

Ovama Dokunma Hareketi’nin 2007 yılından bu yana ekolojik mücadeledeki haklılığını, Çöçelli köyünde  Eco Bio Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.S. tarafından yapılan BES’in kapısına kilit vurulması ile bir kez daha tescillendi.

 

Mühür tutanağında şöyle denildi: „Yukarıda açık adresi, tapu kaydı, mal sahibi, Müteahhidi ve fenni mesulü belirtilen ve krokide gösterilen şekilde mevzuata ve plana aykırı/ruhsatsız-ruhsat ve eklerine aykırı yapı olduğu tespit edilerek iş bu ‚YAPI TATİL ZAPII‘ 3194 sayılı kanunun 27/32 maddesine göre düzenlenerek bir nüshası yapı yerine asılmış, bir nushası da ÇÖÇELLİ Mahalle Muhtarı Murat SIMSIK’a verilmiştir.“ Bu kararla BES’in kapısına kilit vurulmuş oldu.

Asker ruhsatsız BES’i neden korudu?

Ovama Dokunma Hareketi 2007 yılından KİPAŞ ve SANKO tarafında Çöçelliye yakınlarında yapılan çimento fabrikalarına karşı yıllardı mücadele ediyor. Çimento fabrikalarına karşı dava halen AİHM’de devam ediyor. Son üç yıldırda Çöçelli köyünün bitişiğine, Yentinliklerin yanına yapılan BES’e karşı mücadele veriyor. Çöçellilerin BES’e karşı gerçekleştirdiği her eylemine, bölgere bulunan askerler en gel oldu. Çöçelli köylüleri BES’e karşı eylem yaptıkları için karakola götürülüp ifadeleri alındı; haklarında dava açıldı. Çöçelli köylülürin her eylemde „haramilerin yanında değil halkın, köylünün yanında olmaısınız. Fabrikatörlerin bekçiliğini yapmayın.“ çağrılarına kulak tıkayan komutanlar, meğer bugüne kadar ruhsatsız bir BES’in inşaatini koruyorlarmış. Köylüler şimdi şu soruyu soruyor; Asker şimdiye kadar ruhsatsız, kaçak bir yapıyı bize karşı neden korudu?

Horuş: Davalarımızda bu gerçekleri de göz önünde tutulmalı

 

Av. Mehmet Horuş, konuya ilişkin şunları söyledi: „Yenilenebilir enerji kılıfı ile başta zeytinlikler olmak üzere tarım alanları ve yaşam alanlarına zarar veriliyor. Bir kez daha şirketlerin taahhütlerine ve iyiniyetlerine güvenilerek ÇED süreci işletilemeyeceğini görüyoruz. Şimdiye kadar kaçak bu imalatlara neden göz yumulduğu sorusu da karşımızda duruyor. Danıştay’ın ve idare mahkemesinin davalarımızda bu gerçekleri de göz önünde tutarak bir an önce karar vermesini bekliyoruz.“

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.