Start Haberler Çevre Haberleri ODTÜ’de belediyenin yol projesine karşı direniş başladı!

ODTÜ’de belediyenin yol projesine karşı direniş başladı!

0
ODTÜ’de belediyenin yol projesine karşı direniş başladı!

Melih Gökçek döneminde başlatılan ve birçok ağacın katledilmesine sebep olan yol projesi Mansur Yavaş döneminde de devam ediyor. ODTÜ’lü öğrenciler, çevre talanına karşı nöbet eylemlerini sürdürüyor.

Melih Gökçek projesi olan ve binlerce ağacın katledilmesine yol açan “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı” planı Mansur Yavaş yönetiminde devam ediyor.

İhalesi yapılan proje kapsamında iş makineleriyle ODTÜ arazisine giren Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tepkiler üzerine çalışmalarına ara verdi. Belediye yönetimi, yaptığı açıklamada çalışma yapılan alanın ODTÜ arazisi olmadığını, o projenin iptali için de başvurduklarını söyledi.

ÖĞRENCİLER EYLEME BAŞLADI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, yol yapımına karşı iş makinelerinin üzerine çıkıp çalışmayı durdurdu. İnşaatın olduğu alanda nöbete başlayan ODTÜ’lüler, çalışmanın yeniden başlaması üzerine iş makinelerinin üzerine çıkarak yol projesini protesto etti.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada “Mansur Yavaş bizlerin karşısında Melih Gökçek olmak istiyorsa, biz de Mansur Yavaş’a Kavaklık Direnişi olacağımızı bildiriyoruz” dedi. Öğrenciler, yol inşasını “rant yolu projesi” olarak adlandırırken bölgede nöbet tutmaya devam edeceklerini duyurdu.

Öğrenciler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları patlaşımlarda “ODTÜ arazisinden geçecek bu Rant Yolu’nu kabul etmiyoruz, herkesi kampüsünü ve ekosistemi korumak için dayanışmaya bekliyoruz!

Burası rant uğruna Melih Gökçek’in yıktığı ODTÜ ormanıdır. AKP döneminde yıkılan hiçbir orman parçasının rant için yola, betona, yağmaya açılmasını istemiyoruz. Siz de istemiyordunuz. Öyleyse gereğini yapın ve kapatıp ormana iade edin. Rant yolu değil orman istiyoruz ifadelerini kullandı.

ODTÜ’lü öğrencilerin nöbet eylemine HDP’li milletvekilleri de yaptıkları ziyaret ile destek verdi.

PİRHA/ANKARA

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.