Dersim’in doğası ‘ağaç kesimi’ adı altında katlediliyor!-VİDEO

0
76

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Şamoşi ve Zogar köyleri kırsalındaki ağaçlar bir buçuk aydır kesiliyor. Bölgede incelemelerde bulunan Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Geçen sene yakamadıkları ağaçları bu sene de keserek yok etmek istiyorlar. Türkiye ve Kürdistan’da ki bütün doğaseverlerin Dersim’de yaşanan doğa katliamına ses çıkarması gerekiyor” dedi.

Dersim’in doğasına, kültürüne, diline, inancına yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl ‘operasyon’ gerekçesiyle yakılan ormanlar bu sene de ‘yeniden yeşertme’ bahanesiyle kesiliyor.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı 1994 yılında boşaltılan Ali Boğazı ve Yılan Dağı bölgesindeki Şamoşi ve Zogar köyleri kırsalındaki ağaçlar, bir buçuk aydır kesiliyor. İhalede 30 hektarlık alan verilmiş ancak bir sonraki aşamada kesilecek alanın 400 hektara kadar ulaşacağı belirtiliyor.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ve HDP Dersim İl Eşbaşkanı Ferhat Yıldız, ağaç kesiminin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

“DERSİM’DE AĞAÇ KATLİAMI YAŞANIYOR”

Ağaç katliamının yaşandığını belirten HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Geçen sene bütün bölge yakıldı ve bu senede ormanlar kesim adı altında katlediliyor. Yanan bölge değil yaş ağaçlar kesiliyor, ormanı yakanların ormanı yeşertme amacı olamaz. Bu coğrafyanın diline, kültürüne, inancına ve doğasına düşman olan zihniyet geçen sene operasyon adı altında ormanları yaktı bu senede yanan bölgeyi yeşertme adı altında katliam yapıyor. Geçen sene yakamadıklarını bu sene de ağaç katliamı yaparak yok etmek istiyorlar. Türkiye ve Kürdistan’da ki bütün doğaseverlerin Dersim’de yaşanan doğa katliamına ses çıkarması gerekiyor” dedi.

DERSİM

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.