Start Haberler Çevre Haberleri Çekmeköylüler, AKP’li belediyenin park talanına karşı direnişi sürdürüyor

Çekmeköylüler, AKP’li belediyenin park talanına karşı direnişi sürdürüyor

0
Çekmeköylüler, AKP’li belediyenin park talanına karşı direnişi sürdürüyor

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin, Mehmet Akif Mahallesi’nin deprem toplanma alanı da olan parkı kapalı pazar ve otopark alanına dönüştürmek istemesine karşı mahalle halkının eylemleri sürüyor. Yasal sürecin devam ettiğini belirten halk, “Parkın, park olarak kalması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” diyor.

İstanbul’un AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parkı yapılaşmaya açmak istemesiyle başlayan eylemler ikinci ayını geride bıraktı. Mahallede 5 katlı pazar yeri olmasına rağmen belediye söz konusu park alanı içerisine kapalı pazar ve otopark alanı yapmak istiyor. Projeye karşı mahallelinin nöbeti ise sürüyor.

“BELEDİYE YANLIŞTAN DÖNENE KADAR DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ”

Projenin iptal edilmesi talebiyle başlattıkları eylemler kapsamında bir araya gelen mahalle halkı “Parkın, park olarak kalması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Çekmeköy Belediyesi’ni bu yanlışından vazgeçmeye çağırıyoruz. Vazgeçmediği sürece direnişimize devam edeceğiz. İş yargıya intikal etmesine rağmen belediye hala geri adım atmamakla birlikte, ağaç söküm işlemine devam edeceğini söylüyor. Nöbetimize her gün devam edeceğiz. Parkımızı kurtarabiliriz. Nefes alabilir, deprem toplanma alanımıza sahip çıkabiliriz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

PİRHA / İSTANBUL

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.