Start Haberler Fatsa’da köylülere verilen ceza AYM tarafından bozuldu

Fatsa’da köylülere verilen ceza AYM tarafından bozuldu

0
Fatsa’da köylülere verilen ceza AYM tarafından bozuldu

Ordu Fatsa ilçesinde altın madenine karşı yurttaşların farklı tarihlerde yaptığı yürüyüş ve protestolara ilişkin açılan davada beraat kararı çıktı. Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu adına Düzenleme Kurulu oluşturan Ali Demirci, Güven Atabay, İsmet Atar, Şenel Yorulmaz, Kadir Özyurt, Yunus Ertopçu hakkında 2911 sayılı toplantı ve yürüyüş yasasına aykırılıktan 2015 yılında soruşturma açılmıştı. Yargılama sonucunda 5 ay hapis ve HAGB kararı verildi. Yapılan itiraz sonrası Anayasa Mahkemesi kararı bozdu. Dün Fatsa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada beraat kararı verildi.

Topraklarımızı korumaya devam edeceğiz

Kararı ilişkin açıklama yapan Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Eren Atasoy, mücadeleye başladıklarında insanlara madenin zararlarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Bugün gelinen süreçte ne kadar haklı olduklarının ortada olduğunu ifade eden Atasoy, “Bölgede yaptığımız fiili direnişlerde haklılığımız Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla bir kez daha kanıtlandı. Pandemiyle birlikte toprağa, üretmeye ve ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Ne yazık ki Türkiye’de topraklar maden ve betona teslim edildi. Bundan sonra da üretmeye ve bölgemizde topraklarımızı korumaya devam edeceğiz. Bölge maden konusunda ablukaya alındı. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Davada beraat kararı alan Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ve Düzenleme Kurulu Üyesi İsmet Atar ise, “2015 yılında madene karşı yürüyüş yaptık. İzin almamıza rağmen bize ceza verdiler. İtiraz ettik. Anayasa Mahkemesi bizi haklı buldu. Toprağımıza, sahip çıktık” diye konuştu.

ORDU

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.