Start Ekoloji BES imar planına dava açıldı

BES imar planına dava açıldı

0
BES imar planına dava açıldı

 

Pazarcık-Çöçelli’de kurulmak istenen Biyokütle Enerji Santrali(BES) için onaylanan ve askıya çıkartılan imar planlarının iptali amacıyla Çöçelli köylüleri tarafından idare mahkemesine dava açılmıştır.
Davada özellikle başta zeytinlik alanlar olmak üzere tarım alanlarına ve yerleşim yerlerinin yakınlarına zehirli kimyasal gazlar yayacak BES kurulamayacağı vurgulandı.

Avukatımız Mehmet Horuş, “Yenilenebilir enerji kılıfı kullanılarak ekosistem ve yaşam alanları üzerinde yıkıcı etki etkiler doğuracak projelere izin veriliyor. Hali hazırda çimento fabrikalarının yol açtığı çevresel zararlar her geçen gün artarken yeni endüstriyel projelere onay veriliyor. Biyokütle enerji santralleri, birer yakma tesisi, işletilmeye başlatılması durumunda zehirli kimyasalların yöreyi olumsuz etkileyeceği çok açık” dedi.

BES için 7 kişilik bilirkişi heyeti tarafından 17.11.2021 Çarşamba günü keşif yapmıştı. Keşif sonrasında hazırlanan bilirkişi raporuna göre idare mahkemesi önümüzdeki günlerce yürütmeyi durdurma kararını verecek. ÇED Gerekli Değildir kararının iptali talebiyle açılan bu davada verilecek karar imar planları ile ilgili yeni açılan dava için de önemli hukuki sonuç doğuracak.

İnsan yaşamını sermayedarlara kurban etmeyeceğiz. Bölge halkımızla birlikte hem hukuki hem de alanda mücadelemizi güçlendirerek, yaşam alanımızı korumaya devam edeceğiz. Ovama Dokunma Çevre Hareketi olarak bölge halkımızdan ve bizi destekleyen dostlarımızdan beklendiğimiz; birlikte, yan yana mücadele ederek yaşam alanlarımızı birlikte koruyalım.

 

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.