Cerattepe Cengiz’e tapulanıyor

Artvin coğrafyası her yanından maden şirketleri tarafından işgal edilmeye devam ediyor

0
261

Artvin adeta düşman işgali altına alınmış biçimde yağmalanıyor. Gözümüz gibi korumamız gereken doğal yaşam şirketlerin hizmetine sunulmaya devam edilirken, bölgede insan ve diğer canlıların yaşam alanları yağmalanıyor. Cerattepe’de aylarca süren direnişle Cengiz’in bakır ve altın madeni girişimi devletin yan tutması ve halka orantısız saldırıları sonucu maalesef korunamadı. Bu yetmezmiş gibi hemen yanı başına yeni maden sahaları açılma çalışması sürerken koruma alanları daraltılarak madenciliğe açılıyor.

AKP’nin kanatları altında her türlü yağmaya izin verilen Cengiz İnşaat ve Kalyoncu İnşaat şirketlerine Artvin Cerattepe’de yeni maden ruhsatları verilirken maden sahası olarak hibe edilen alanın hemen yanındaki koruma ve gelişim bölgesinin sınırları daraltıldı. Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının Cumhurbaşkanlığı kararıyla 17 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığı ortaya çıktı. Yeşil Artvin Derneği’nin duyurduğu bu gelişme eski ve yeni sınırların haritalar üzerinde karşılaştırılması sonucu sınırların daraltıldığı görüldü.

Dernek genel sekreteri ve bölge sakini Avukat Bedrettin Kalın, “Burası Artvin’in tek rekreasyon alanı. Bir kentin yaşam haklarına saldırı. Cerattepe bölgesinde madenciliğe alan açmak için yapılan bir iş. Gerçekten vahim” diye tepki göstererek, “Burası halkın tek gidebileceği mesire alanı. Bölgeden çıkarılan alanların da sondaj izinleri istendiğini duyduk. Bir taraftan turizm bölgelerinden çıkarılırken diğer yandan sondaj izinleri için başvuru yapıldığına ilişkin duyumlar alıyoruz” diye belirtti.

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.