Kış geldi Eskencidere direniş ateşi sönmedi

0
305

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz inşaatın yapımını üslendiği İyidere lojistik liman inşaatına taş temini için İkizdere, Eskencidere vadisinde yapım çalışmalarını sürdürdüğü taş ocağına karşı vatandaşların direnişi 222.gününde devam ediyor.

“İkizdere taş ocağı olmasın” mücadelesinin 222 gününde, mücadelenin sembol kadınlardan Pervin Baş ve Ayşe Baş taş ocağı yapılmak istenen alanda nöbet tutmaya devam ediyor.

Geçen ay Rize idare mahkemesinin oluşturduğu bilirkişi heyetinin açıkladığı raporunda Taş ocağı için ÇED’in uygun olmadığı resmi olarak ortaya konulmasına rağmen Taş ocağı çalışmaları hala devam ediyor.

Vadide yapımı devam eden taş ocağına karşı 222 günden beri direnen vatandaşlar, bilirkişi heyetinin açıkladığı rapor doğrultusunda mahkemenin ivedilikle yürütmeyi durdurma kararı alması beklerken taş ocağı çalışmalarının tüm hızıyla devam etmesine “hukuk nerede” diye tepki gösterdi.

İkizdere direnişinin sembolü olan kadınlardan Pervin ve Ayşe Baş havaların soğumasıyla birlikte direnişin 222. Gününde direniş alanında yaktıkları ateşle direnişe devam ettiklerini açıkladılar.

“DİRENİŞ ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK”

Direnişin 222 gün öce aynı alanda yaktıkları ateşle devam ettiğini ve bu ateşin bugüne kadar hiç sönmediğini belirten direnişçi kadınlardan Ayşe ve Pervin Baş, aylar önce başlattıkları direnişe aralıksız devam ettiklerini ifade ederek, “Biz, Derelerimizin toprağımızın ve yaşam alanlarımızın yok olmaması için bu direniş alanında 222 gün önce ilk ateşimizi yaktık ve hiç ayrılmadık. Bu ateş hiç sönmedi sönmeyecek. Havaların soğumasıyla birlikte ateşimizi daha güçlü bir şekilde yakmaya devam edeceğiz. Mücadele ateşimizi asla söndürmeyeceğiz, Cengiz inşaatı buradan kovana kadar taş ocağı çalışmasını durdurana kadar direneceğiz. Biz kazanacağız direnenler kazanacak” diyerek Rize idare mahkemesinin bilirkişi heyetinin açıkladığı raporlara uygun olarak acilen taş ocağı çalışmalarını durdurma çağrısı yaptı.

Gençağa KARAFAZLI/RİZE

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.