‘Kuzey Ormanları 3 Aylık İzleme Raporu’ yayınlandı: Tahribat arttı

0
301

Kuzey Ormanları Araştırma Derneği, 3 aylık hazırladığı izleme raporunu yayınladı. Rapora göre, Trakya Bölgesi’ndeki sanayi tahribi katlanarak arttı. Toplam 436 adet tehdit, tahrip ve savunma nitelikli durum görüldü.

Kuzey Ormanları Üç Aylık İzleme Raporu, dünyanın en önemli doğa alanlarından ve ekolojik koridorlarından biri olan Kuzey Ormanları Coğrafyasını düzenli olarak izleyip raporlayarak Kuzey Ormanları’nın korunması ve savunulmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanıyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının raporunda yine sanayi faaliyetlerinin doğa tahribatını arttırdığı gözlendi.

Kuzey Ormanları Coğrafyasında yer alan; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kuzey Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Yalova, Balıkesir ve Bursa illerini kapsayan izleme faaliyetinde 2021 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca 436 adet tehdit, tahrip ve savunma nitelikli izleme kaydedildi. Kaydedilen izlemelere bölgesel olarak bakıldığında 1.Bölgede (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kuzey Çanakkale) 120 adet, 2. Bölgede (İstanbul) 92 adet, 3.Bölgede (Sakarya, Kocaeli, Düzce) 99 adet ve 4.Bölgede (Yalova, Kuzey Balıkesir, Kuzey Bursa) 32 adet tehdit, tahrip ve savunma başlığı tespit edildi.

İSKELE VE BETON SANTRALİ PROJESİ İPTAL EDİLDİ

Raporda sadece olumsuzluklar yer almıyor. 3 aylık dönemde savunma kazanımları da oldu. Tekirdağ Süleymanpaşa’daki Asyaport Limanı’na ek ilave iskele ve beton santrali projesiyle ilgili Bakanlığın verdiği ÇED olumlu kararı, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edildi.

Yaz ayları boyunca iklim krizi ve kuraklığın iyice savunmasız bıraktığı orman alanları, büyük bölümü insan kaynaklı orman yangınlarına teslim oldu. Kuzey Ormanları coğrafyasında da izleme yapılan 3 aylık dönemde en sık gözlenen tahrip başlığını orman yangınları oluşturdu. Bu periyotta orman yangınları ile ilgili 102 adet izleme yapıldı.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.