Giresun’da siyanür atıklarının toplandığı havuz patladı

0
235

Giresun’a bağlı Şebinkarahisar ilçesinde Nesko Madencilik AŞ’ye ait maden ocaklarında kullanılan siyanür atıklarının depolandığı havuzlar patladı. Patlayan atıklar barajlara karıştı. Çevre dernekleri, yurttaşları suları kullanma konusunda uyardı. 

Giresun’a bağlı Şebinkarahisar ilçesinde Nesko Madencilik AŞ’ye ait maden ocaklarında kullanılan siyanür atıklarının depolandığı havuzlar patladı. Patlamayla birlikte tesisin çevresinde bulunan dereye karışan atıklar, derenin devamında bulunan Kılıçkaya Barajı’na ulaştı. Yedikardeş Köyü’ne ait bahçeler kullanılamaz hale geldi.

Bölgede yaşayan yurttaşların verdikleri bilgilere göre, patlamanın etkisiyle yakındaki dereye akan zehirli atıklar, Kılıçkaya Barajı’na ulaştı. Siyanür ve diğer zehirli atıklar, suyun dereye karışmasıyla birlikte, Yedikardeş Köyü sakinlerinin bahçelerine de ulaştı. Mağdur olan ve zehirli atıklar dolayısıyla ciddi endişe taşıdıklarını belirten çevre halkı, patlama sonrasında bahçelerinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Çevre dernekleri ise barajlar ve Kelkit çayı için bir an önce gerekli müdahalenin yapılarak önlem alınması gerektiğini belirterek suların kullanımı konusunda köylüleri uyardı.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.