Start Haberler Çevre Haberleri Nükleer santrallerde bilirkişilik yapanlar hakkında dava açıldı

Nükleer santrallerde bilirkişilik yapanlar hakkında dava açıldı

0
Nükleer santrallerde bilirkişilik yapanlar hakkında dava açıldı

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer santrali ÇED iptal davasının keşfinde ısrarlarına karşın zemin etüdü yapmayan ve Sinop’ta yapılmak istenen Nükleer Santral’de de bilirkişilik yapanlar hakkında YÖK’ün cevap vermemesi üzerine Ankara İdare mahkemesinde dava açtıklarını ifade etti.

Akkuyu Nükleer Santral inşaatı devam ederken, Sinop’ta yapılmak istenen Nükleer Santrale ilişkin süreç ise devam ediyor.

Akkuyu Nükleer Santral çalışmasına karşı açılan davada bilirkişi olarak atanan ve ‘olur’ raporuna imza atan 15 bilirkişiden 7’si Sinop Nükleer Santral’e karşı açılan davada da bilirkişi olarak görevlendirilmesine karşı YÖK’ten 3 bilirkişi hakkında soruşturma açılmamasına dair karar geldi. Tüm bilirkişiler hakkında ise YÖK’ün cevap vermemesi üzerine Ankara İdare mahkemesinde dava açıldı.

Konuya dair açıklama yapan Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer santrali ÇED iptal davasının keşfinde ısrarlarına karşın zemin etüdü yapılmadığını belirterek, “Neticede 06.05.2019 tarihinde çıkan haberle zemin betonunda çatlak oluştuğunu, bunun üzerine çatlak oluşan bölümlerin kırılarak tekrar beton döküldüğü ve yeniden çatlak oluştuğu öğrenilmiştir.  Ardından 10.01.2021 tarihinde Akkuyu nükleer santralinde 56.000 ton reaktörün bineceği betonunun yine çatladığı görülmüştür” dedi.

Avukat İsmail Hakkı Atal, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

“Akkuyu nükleerdeki bilimsel yanlışlıkları ortaya koymayan ve  YÖK kanununa muhalefet edip görevi ihmal eden veya kötüye kullanan, Türkiye cumhuriyetinin bekasını tehdit eden bir milli güvenlik sorunu içine girmesine neden olan bilirkişi raporunda imzası olan  tamamı akademisyen ve Prof. unvanlı bilirkişilerin uyarma , kınama , aylıktan kesme ve kademe ilerlemesini durdurma ve ayrıca bilirkişilik görevinden men edilmeleri için YÖK aleyhine  Ankara 13. İdare Mahkemesinde  2021 /1882 E. sayılı davayı ülkemiz ve insanlık adına açtığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.