Website-Icon Ovamadokunma

Fabrikalara karşı eylem yapan Çöçelli halkına yine jandarma engeli!

Maraş’ın Pazarcık ilçesi Çöçelli köyünde yapılan taş ocağı ve fabrikaya karşı halk tepki göstererek eylem yaptı.

Çöçelli köylüleri, yaşam alanlarına yakın bölgede yapılan taş ocağı ve fabrikaya karşı bir kez daha tepki gösterdi. Konuya ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen köylüler yine jandarma engeliyle karşılaştı.

Köylülerin, maden ocağına yürümesine jandarma, barikatlarla engel oldu. Yurttaşlar, “Biz köyümüz için bekliyoruz. Siz, kim için buradasınız? Bizlerin yaşam alanlarına, tarım arazilerine müdahale söz konusu. Fabrikalaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Verimli arazilerimizin hepsi bozuldu. Artık ürün alamaz olduk. Hayvancılık ve tarım için olanaklarımız varken ihtiyaçlar yurtdışından temin ediliyor. Neden? Bizler zehirleniyoruz ve askerler sadece bizlerin karşısında engel olarak duruyor” sözleriyle kolluk güçlerine tepki gösterdi.

“Fabrika istemiyoruz”, “Köyümüze dokunma” sloganları atan köylüler “Bu zehire son verin, canımıza kastınız mı var?” dövizleri taşıdı. Çöçelli halkına, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da destek verdi.

Çöçelli halkı, 12 Haziran’da da otobanı trafiğe kapatarak durumu protesto etmişti. Köylülerin eylemine jandarma, tazyikli suyla müdahale etmişti.

(HABER MERKEZİ)

 

Die mobile Version verlassen