Start Haberler Yerel Haberler KİPAŞ’da yangın

KİPAŞ’da yangın

0
KİPAŞ’da yangın

Maraş İli Pazarcık İlçesi Narlı Beldesi Karabıyıklı Köyü ve Çöçelli köyü arasında bulunan KİPAŞ Kahramanmaraş Çimento ve Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş.’ye aid çimento fabrikasında yangın çıktı.
Bölgeden aldığımız bilgilere göre KİPAŞ çimento fabrikasında sabah Sat 08:30 sularında başlayan yangının zemin katta biriktirilen çöplerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Yangın söndürmek için gelen itfaye araçları müdahale edemez iken, yangın söndürme çalışmaları havadan helikopter ile yapılıyor. Yangın ise hala devam ediyor. Yangının Çöçelli köyünden görülmesi üzerine, köylüler alana giderek fabrikaların kapanmasını istedi.
Çöçelli köylülerinden Döne Çeçelli, „Maraş’ın çöpünü Çimento fabrikasına getirip yakıyorlar. Bunu yaparken filtreleri kaptıp kontrollü yakımı gerçekleştiriyorlar. Birisi sorduğunda ise yangın çıktı diyerek kamuoyunu yanıltıyorlar. Burda amaç filtreleri çalıştırmadan Maraş’ın çöpünü yakmak. Bunu yaparken insanların yaşamını, hava ve toprağın kirlenmesini hiç umursamıyorlar. Bölgede insanlarda bir çok hastalık çıkmaya başladı, toprak verimsiz olmaya başladı. Kirli hava soluyoruz. Kamuoyu ve yetkililer sesimizi duysun bu fabrikalar kapansın istiyoruz. Başkada fabrika yapılmasın. Bunlar yetmiyormuş gibi birde Biokütle Enerji Santrali(BES) yapılmak isteniyor, bunun yapılmasını da istemiyoruz“ dedi.

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.