Moskova ‘kar kıyametine’ hazırlanıyor

0
181

Rus haber ajansı Ria Novosti’nin aktardığına göre, Fobos özel tahmin merkezindeki meteorolog Evguéni Tichkovets, „Bu gerçek bir kar fırtınası, bir Armageddon, bir kar lapası kıyameti. Bu bir tatbikat değil, gerçek bir savaş değil,“ dedi.

Rus meteorolog, karın Cuma günü ilk saatlerde “çok güçlü bir yoğunluk” ile geleceğini ve bu fenomenin sonraki 36 saat süreceğini kaydetti.

Meteoroloğa göre rüzgarın şiddeti saniyede 15 ila 20 metreye çıkabilir. Hava sıcaklıklarının da -15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Rus meteoroloji servisi Rosguidromet’in sözcüsü Marina Makarova, AFP’ye yaptığı açıklamada bu fırtınanın Batı Avrupa’yı vuran soğuk hava dalgasının devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Makarova, başkent Moskova’da hafta sonu 40 santimetre kar düşmesini bekliyor. Moskova’da mevcut durumda kar kalınlığı zaten 35 santimetre Makarova, hafta sonu gelecek yağışlarla birlikte toplam kar kalınlığının Mart 2013’teki rekor 77 santimetre düzeyini aşabileceğini belirtti.

Bilim insanları, okyanus yüzeylerindeki ısınma ile birlikte başta tropik olmak üzere kasırgaların giderek daha güçleneceği ve daha fazla yağışa yol açacağı tahmininde bulunuyor.

Moskova geçen kış tam tersine rekor sıcaklar görmüş ve çok az kar yağmıştı.

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.