Yeşil alanlar gürültü kirliliği üzerinde etkili

0
178

Federal Materyal Deneme ve Araştırma Laboratuvarı (EMPA) tarafından yapılan araştırmaya göre, bir bölgede yeşil alan ne kadar çok olursa uçakların gürültüsü de o denli daha fazla rahatsız edici bulunuyor.

5 bin kadar kişiyle yapılan araştırmaya göre, yeşil alanlar havadakinin aksine karadaki gürültü kirliliğinin daha az hissedilmesine ve daha az rahatsız edici bulunmasına neden oluyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, yeşil alanların çok olduğu bölgelerde kara veya demiryolu trafiğinin neden olduğu gürültü çok daha az rahatsız edici bulunuyor.

2019 yılı boyunca yapılan araştırmanın sonuç bildirgesine göre, özellikle parklar ve yeşil alanlar gürültünün daha az hissedilmesini sağlıyor. Bu tür alanlara yakın evlerde yaşayanlar gürültüden çok daha az rahatsız olduklarını belirtiyor.

Araştırmada yer alan ve RTS’ye konuşan EMPA’nın ‘akustik ve gürültü azaltma’ bölümünden Beat Schäffer, “Her ne kadar tren veya karayollarından biraz uzaklaşarak gürültüden kendimizi kurtarabilsek de aynı şeyi uçak gürültüsünde yapmak mümkün değil” diye özetliyor.

Araştırmada, gürültünün düzeyinden çok bulunulan alan sayesinde ne denli algılandığının önemine de dikkat çekiliyor.

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.