Start Haberler Çevre Haberleri SANKO Park bitişiğinde ağaç kıyımına mahalleli isyan etti

SANKO Park bitişiğinde ağaç kıyımına mahalleli isyan etti

0
SANKO Park bitişiğinde ağaç kıyımına mahalleli isyan etti

SANKO Park bitişiğinde ağaç kıyımına mahalleli isyan etti;

 

Kavaklık Mahalle Muhtarı Müjdat Özen, SANKO Park bitişiğindeki yeşil alanda ağaç kesimini görünce isyan etti. Özen, „Birşeyi de yıkmadan yapın“ dedi.

Kavaklık’taki ağaç kesimi mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Mahallede bir çok ağacın kesildiğini, bir çoğunun ise göz boyamak amacıyla budandığını belirten Kavaklık Mahallesi Muhtarı Müjdat Özen, ağaç kıyımının yeniden başladığını söyledi.

Kavaklık’ın simgesi haline gelen 100 Yıllık ağaçları kesmeye kimsenin hakkı olmadığını söyleyen mahalle muhtarı Özen, belediyenin ağaçları ne amaçla kestiğini öğrenmek için günlerdir belediyenin bütün birimlerini aradığını ancak olumlu bir yanıt alamadığını söyledi.

Gaziantep’in akciğeri konumunda olan Kavaklık’ın adeta beton yığınına dönüştürüldüğüne dikkat çeken Özen, ”Mahallenin istekleri göz ardı ediliyor. Biz bu alanda spor aletleri olsun istedik. Mahallemizin kadınları sabah akşam spor yapsınlar istedik. Oysa, kendileri kafalarına göre uygulama yapıyor. 2 ay önce sözünü verdiler ancak işte verdikleri söz ortada. Ağaç keserek sözlerini tutuyorlar. Buradaki ağaçların en küçüğü 50 yaşında. Yüzlerce ağacı yıktılar. Yazık, günah” diyerek sitem etti.

26 Temmuz 2010

http://www.gaziantephaberler.com/detay.php?id=11498

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.