Website-Icon Ovamadokunma

Pazarcık’ta ‚kontrgerilla‘ sivillere ateş açtı

ANF  / 21 Temmuz 2010

PAZARCIK – Avrupa’dan Pazarcık’ta bulunan Karahasanlı Köyü’ne giden köylülere asker ve sivil giyimli bir grup tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte bir kadın yaralanırken saldırıdan kurtulan köylüler şikayet için gittikleri karakolda, „Susun bir şey söylemeyin evinize gidin“ denilerek geri gönderildi.

 

Bir dönem bölgede korku salan ‚Kontrgerilla‘ yapılanmasının en son Maraş’ın Pazarcık İlçesindeki köylerine dönen bir aileye saldırmasıyla yeniden gündeme geldi.

Avrupa’da yaşayan bir aile yaz tatili için geldiği Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Karahasanlı Köyü’ne gitmek isterlerken dün akşam saat 22.00 civarında Pulyanlı ve Çınar köyleri arasında asker ve sivil giyimli bir grup silahlı kişiler tarafından araçlarına dakikalarca ateş edildi. Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen aileden bir kadın koluna aldığı kurşunla yaralandı. Olay yerinden hızla uzaklaşan aile, köyleri olan Karahasanlı Köyü girişindeki polis noktasına başvurdu. Fakat ailenin burada polislerden aldığı cevap ise „Susun sakın hiçbir şey söylemeyin evinize gidin“ oldu.

Saldırıya uğrayan aile kendilerine ateş edenleri ‚Kontrgerilla‘ olduğundan şüpheleniyor. Saldırının olduğu yerde orman yangını olduğunu belirten aile üyeleri, kurşunlanmış bir aracın ise hala olay yerinde bulunduğunu söyledi.

Bu arada Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde askeri mühimmat deposuna gerillaların saldırdı düzenlendiği öğrenildi.

ANF NEWS AGENCY

 

http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=30068

Die mobile Version verlassen