Start Haberler Çevre Haberleri Kanser olmak istemiyoruz, meralarımızı istiyoruz

Kanser olmak istemiyoruz, meralarımızı istiyoruz

0

Ankara’da yapılan “Çevre Direnişleri Buluşuyor” toplantısına Şahintepe’den (Beyler Uşağı) Mustafa Keklik bir bildiri sundu. Bildiride çevre sorunlarına ve tarımsal üretime yapılan büyük saldırıya değinen Mustafa Keklik „kanser olmak istemiyoruz, meralarımızı istiyoruz“ dedi. Mustafa Keklik’in  konuşmasını ve el yazısı metni sunuyoruz.

„Türkiye kamuoyunun dikkatine

Tüm resmi kurum ve kuruluşlara, bakanlıklara ve başbakanlığa, tüm devlet büyüklerimize sormak istiyorum. Bir kuruluşun çıkarları mı, bir şahsın çıkarları mı önemli, bir bölgenin yüzlerce köyün binlerce insanın hayatımı önemli?

Ne yazık ki bu sorunun cevabı yeterli derecede araştırılmış olsaydı Sanko Çimento Fabrikası’nın Narlı’ya kurulmasına kesinlikle izin verilmezdi. Çünkü orada bölgeye yakın çimento fabrikası zaten mevcut.

Halkın sağlığı gözetilmeden, anne karnındaki çocuğun bile zarar görebileceği,  bir çevre felaketine neden olacağı bilenmesine rağmen, olur raporu verilmesinin arkasındaki nedenlerinde araştırılması lazımdır.

Bölge tam bir felakete sürüklenmektedir. Çimento malzemesi alınacak bahanesiyle köylerin yaşam kaynağı, geçim kaynağı meralar tahrip edilmek  istenmektedir.

Bizler Şahintepe (Beyler Uşağı Obası) halkı olarak bu güne kadar meramıza görmelerine izin vermedik. Ama üzerimizdeki baskılar devam ediyor.

{gallery}mustafakeklik1{/gallery}

Buradan tüm devlet büyüklerimize seslenmek istiyaoruz: Zehir solumak istemiyoruz. Kanser olmak istemiyoruz. Çocuklarımız sakat ve özürlü doğsun istemiyoruz. Hayat damarımız meralarımız  tahrip edilsin istemiyoruz.Ve sizleri bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli acil  önlemleri almaya davet ediyoruz.

Beyler Uşağı halkı adına derviş oğlu Mustafa Keklik

daha önce tüm bakanlarda Beyler Uşağı’nın mera hakkında şikayetlerim vardır. Bir avuç meramızı vermemeye  kararlıyız.

Saygıyla.

{gallery}mektupmustafakeklik{/gallery}

Alinti:

http://www.karasaban.net/kanser-olmak-istemiyoruz-meralarimizi-istiyoruz/

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.