Start Haberler Yerel Haberler Pazarcık halkı Gaziantep’e akın etti

Pazarcık halkı Gaziantep’e akın etti

0
Pazarcık halkı Gaziantep’e akın etti

Pazarcık-Narlı Ovasıında yer alan köylüler Gaziantep’e akın etti. Pazarcık Ovama Dokunma Çevre Hareketi’ni oluşturan köylülerKipaş ve Sanko’ya ait çimento fabrikalarının kapatılması için açılan mahkeme için Gaziantep’e geldiler. „KİPAŞ ve SANKO’ya geçit vermeyeceğiz“ sloganı ile yola çıkan Pazarcıklı’lar fabrikalar kapanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini açıkladılar. Narlı Ovası’nda yer alan köylüler Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi’nde bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

„3 yılı aşkın bir süredir Pazarcık Narlı Ovası’ndaki çimento fabrikalarının yaratacağı ekolojik yıkımın önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Fabrikalar faaliyete geçer geçmez ovamız kirlenmeye başladı. Narlı Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından bir tanesi. Ancak bir şantiyeye dönüşmek üzere. Köylülerimiz fabrikaların zararlarını birebir yaşamaya başlamıştır. Ayrıca fabrikalar kurulurken insanlarımıza yapılan istihdam sözleri de boş kalmıştır. Ovamızda yer alan 38 muhtar fabrikaların kapanması için imzaladıkları resmi beyannaeleri kamuoyuna sunmuştur. Bu fabrikalar kapanana kadar mücadelemiz sürecektir. Ovamızın yok olmasına izin vermeyeceğiz.“
Basın açıklamasının ardından Pazarcıklılar Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek ilgili davayı beklediler.

(Gaziantep ZAFER Gazetesi: 12/11/2009)

Bu haberle ilgili  okumak için tıklayınız:

http://www.gaziantepzafer.com/?id=10551&habertip=2

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.