Edirne Idari Mahkemesi Traçim Çimento’nun Üretimini Durdurdu

0
308

 

Traçim Çimento’nun üretimi durduruldu

Kırklareli’nde 2008 yılında üretime geçerek yurt içi ve yurt dışı pazarına üretim yapan Traçim Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Entegre Tesisleri ile Kalker ve Kil Ocakları mühürlenerek, üretim durduruldu. Kırklareli’nin Vize İlçesi Evrencik Köyü Papazpınar mevkinde 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulan, 150 milyon dolarlık yatırım yapılarak inşa edilen Traçim Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Entegre Tesisleri ile Kalker ve Kil Ocakları’nda, Edirne İdare Mahkemesi’nin 2009/792 sayılı kararına istinaden üretim durduruldu.

Edirne Tracim Cimento Fabrikasi

2005 yılında üretime giren Traçim Çimento hakkında açılan dava sonucunda Edirne İdari Mahkemesi’nce verilen 2009/792 sayılı kararı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından fabrika açılabilmesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) iptal edildi.

Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Önder Pakdemir, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın entegre tesislerini, kalker ve kil ocaklarını mühürlediklerini bildirdi.

Kırklareli Valiliğince, üretilmiş olan klinker ve çimento stoklarının tüketilmesi için 30 gün süre verildiğini ifade eden Pakdemir, 30 gün sonunda fabrikanın tamamının mühürleneceğini ifade etti. Fabrika yetkililerinin de konuyla ilgili Danıştaya dava açtığını belirten Pakdemir, fabrikanın kaderini Danıştayın belirleyeceğini bildirdi. Traçim Çimento Fabrikası, 167 işçisi ile yıllık 2 milyon ton klinker, 1 milyon 520 bin ton çimento üretimi kapasitesine sahip bulunuyor.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.