Start Duyurular Davalara taraf olma çağrısı

Davalara taraf olma çağrısı

0

 

ÇİMENTO VE ÇÖP FABRİKLARINA KARŞI AÇTIĞIM IZ DAVALARDA HERKESİ TARAF OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

Ovamızda kurulmakta olan çimento ve çöp fabrikalarına karşı, üç yıla yakındır yürüttüğümüz Çevre Mücadelemiz yeni ve çok hayati bir sürece girmiş durumdadır.
Çevre Hukuku, Çevre Bilimi ve çeşitli pozitif bilim dallarında uzman olan onlarca profesyonel insanın aylarca süren geceli-gündüzlü çalışmaları sonucu G.Antep Bölge İdari Mahkemesine açtığımız davalarımızın esastan kazanılması için, gereken tüm çabalar büyük bir özveri ve fedakarlıkla yürütüldü, aynı biçimde yürütülmeye de devam ediliyor. Bugüne kadar iki tanesi Katı Atık ( Çöp) on tanesi de çimento fabrikaları ve bunlara hammadde sağlayan kil ocakları olmak üzere, toplam on iki tane dava açtık. Davalarımız değişik köylerde oturan 35 insanın davacı olmasıyla, yine Türkiye Mimar ve Mühendis Odalarına ( TMMOB) bağlı sekiz tane meslek odasının genel merkezi ile, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezleri ve Narlı Çevre Koruma ve Kültür Derneğimizin davacı ve Müdahil olmalarıyla yürütüldü.

SEVGİLİ HALKIMIZ! 
Görüldüğü üzere, iki yılı aşkındır açtığımız davalar ve yürütülen hukuki-bilimsel süreç, daha çok ovamız dışındaki duyarlı kişi kurumların fedakar çabaları sonucu geliştirildi. Bizlere, ovamızdaki canlı yaşama sahip çıktıkları için, bütün bu kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz. Ovamız adına kendilerine minnettarız. Gerçekten  de, onların değerli katkıları bizim davalarımızı esastan kazanmamızı sağlayacak, çok büyük bir bilgi hazinesidir.
Fakat, bu ovada yaşayan bizlerin, kendi ovamızın yaşam hakkına ve geleceğine sahip çıkmamızın zamanı daha gelmedi mi? Yeter artık! Üzerimizdeki ölü toprağını atalım. Ne yapılacaksa şimdi yapılmalı, yarın çok geç olabilir. Sanki ovanın yabancısıymışız gibi, bir kenarda seyirci kalmayalım. Davalarımızda taraf olalım.
Şimdiye kadar olduğu gibi, mevcut pasif duruşumuzu sürdürürsek, gelecekte yaşamı zehirlenecek olan bizden sonraki kuşaklarımız her gün bizlerin mezarlarına binlerce sefer lanet okumayacaklar mı?
Karşı taraf bir biçimiyle yanına çektiği birkaç muhtarla mahkeme ve keşiflerde sanki tüm ova halkı kurulan çimento ve çöp fabrikalarını burada istiyormuş, bunlara hasretmiş havasını yaratıyor. Mahkemelerde söylenen bu kocaman yalanı, davalarımıza binlerce kişi müdahil olarak, hep birlikte yüzlerine çarpalım.
Davalarımızın sonucunda bu fabrikaların kesinlikle kapatılamayacağı, Çevrecilerin boşuna çabaladıkları  propagandası, tamamen bir safsatadan ibarettir. Madem bütün bu çabalarımız boşunadır, neden her iki firma mahkemede gücünü bize karşı birleştiriyor? Neden tüm ovada eşya dağıtılıyor? Neden Cem Evi, Camii, Okul ve Park yapılıyor? Neden yaygın bir biçimde kendine iş birlikçi kiralık ağızlar ve muhtarlar tutuyor? Gerçekte onlar Çevre Hareketimizin gücünü çok iyi biliyorlar ve sizinle bir araya gelmemizden korkuyorlar. Onun içindir ki, temel amaçları her tür yıkıcı yöntem ve propagandalarla büyük bir umutsuzluğu her yere yayarak, sizlerin bir kenarda seyirci kalmanızı sağlamaya ve Çevre Hareketimizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar. Halbuki, gerçeğin gerçeği olan bir şey vardır ki, açtığımız davalar Cumhuriyet tarihinin en birikimli, en büyük ve tarihi davalarıdır. Öyle ki,  daha şimdiden on binlerce sayfalık bilimsel ve hukuki ve bilimsel birikim ortaya çıkarıldı. Hem de zamana karşı büyük bir yarış içerisinde, nefes nefese kesintisiz bir çabayla başarıldı bu tarihsel görev.
Gerçek olan büyük bir umudu geliştiriyoruz. Bir avuç insanın fedakarca çabalarıyla bütün bunlar başarılmışsa, hepimiz bir araya gelirsek daha neleri başaramayız ki? Büyük ozan Pir Sultan Abdalın deyişiyle; “Gelin Canlar Bir Olalım.” Çevre Hareketimiz ilk günden beri kolektif bir yaşamı ve mücadele kültürünü kendine ilke edinmiştir. Bu ilkeden hareketle, açılan bütün davalarda ovada yaşayan herkesin artık sözünü söylemesi gerekmektedir.
Gerek çöp, gerekse çimento fabrikalarıyla ilgili açılan tüm davaların dilekçelerinde, keşiflerinde ve duruşmalarında söz alabilmek için davalara müdahil olmak gerekmektedir. Çevre Hareketimiz yüz binden fazla insanın yaşamını doğrudan ilgilendiren davalarımıza müdahillik kampanyası başlatmıştır. Müdahillik kampanyamızın amacı, binlerce yöre yurttaşını açtığımız davalarda taraf yapmayı hedeflemektedir. Özellikle duyarlı köy muhtarlarını müdahil olmaya davet ediyoruz.
Davalarımızda müdahil olmak demek, açtığımız davalarımıza her birinizin noterde Avukatlarımıza vekaletname vererek taraf olmanız demektir.
Geniş bilgi almak için biye E.Mail yazabilirsiniz. Yurt dışında yaşayan Pazarcıklılar kendi tanıdıklarını müdahil etme yönünde teşvik edip, gerekirse vekaletname masraflarını kendileri karşılayabilmelidir.
• Birlik olmamız kesin başarıyı getirecektir.
• Sende müdahil ol, sende taraf ol. Davalara sen de katıl!
• Ovamızdaki yaşamın yok edilmesine seyirci kalma.
Önemli not:
Her köy mümkün olduğunca ayrı ayrı toplu vekaletler verecektir. Geliş-gidişler konusunda kolaylıklar sağlanacaktır.

ONURUMA VE OVAMA DOKUNMA ÇEVRE HAREKETİ

 

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.