Avukatlardan davaya müdahil olma çağrısı

0
255

 

OVAMIZIN YOK OLMASINA SEYİRCİ KALMAYIN  MÜDAHİL OLUN!

Onuruma ve Ovama Dokunma Çevre Hareketi olarak ovamızı yaşanmaz hale getirecek çimento ve çöp tesislerine karşı şimdiye kadar toplam 12 dava açtık. 60 tan fazla avukatla da açılmış davaları izliyoruz. Onbinlerce üyesi olan meslek odaları kurum ve kuruluşlar bizimle birlikte davacı oldu. Şu ana kadar Türkiye de açılmış en kapsamlı çevre davalarını açtık. Avrupa da gerçekleştirdiğimiz dayanışma etkinlikleri ile pek çok uluslararası kurum ve kişi mücadelemize destek verdi. Ama bu mücadelenin gerçek sahipleri Pazarcık’ta Narlı’da ve ovadaki köylerde yaşayan insanlardır. Bütün insanlarımızı açılan davalarda onurundan, toprağından, ovasından ve geleceğinden yana taraf olmaya çağırıyoruz.

Narlı Ovası hepimizindir.
Açılan davalar da hepimizin davasıdır.

Eski bir Kızılderili atasözünün dediği gibi; biz bu ovayı atalarımızdan değil, çocuklarımızdan ödünç aldık. Narlı Ovası’nı doğal güzellikleri, bereketi, tarihi ve kültürüyle koruyarak gelecek kuşaklarımıza bırakmalıyız.

Çevre hareketimiz ilk günden beri kolektif bir yaşamı ve mücadele kültürünü ilke edinmiştir. Bu ilkeden hareketle açılan bütün davalarda ovada yaşayan herkesin sözünü söylemesi gerekmektedir. Gerek çöp gerekse çimento fabrikaları ile ilgili açılan davaların dilekçelerinde, keşiflerinde ve duruşmalarında söz alabilmek için davalara müdahil olmak gerekmektedir. Çevre hareketimiz yüz binden fazla insanın yaşamını doğrudan ilgilendiren davalara müdahillik kampanyası başlatmıştır. Müdahillik kampanyasının hedefi, binlerce yöre yurttaşını açılan davalar müdahil yapmayı amaçlamaktadır. Özellikle köy muhtarlarını müdahil olmaya davet ediyoruz.

Müdahillik işlemleri için çevre davalarının avukatlarıyla iletişim kurabilirsiniz.

PAZARCIKLILARI ONURUNA  OVASINA VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

İRTİBAT TELEFONLARI:

Kahramanmaraş Barosu’ndan
Av.Kubilay ÖĞÜT 
Tel: 0 533 303 72 40

Gaziantep Barosu’ndan
Av.Ali SERİNDAĞ  
Tel: 0 533 376 06 76

Yorum Yaz

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.